Over Anke

Wie ben ik?

Mijn naam is Anke Hendrix en graag wil ik je iets over mezelf vertellen. Als ik de verhalen mag geloven was ik een energiek en ondeugend kind. Meermaals zat ik met mijn handen in de aarde van de bloempotten te wroeten. En hoewel ik telkens kreeg te horen dat dat niet mocht, bleef ik volhouden. Een eigen willetje zoals ze dat noemen. Maar naarmate het ouder worden, merkte ik dat dit eigen willetje – laten we zeggen doorzettingsvermogen – met momenten werd ingeruild voor angst. Buikpijn, een zenuwachtig gevoel… vaak heb ik dit ervaren in mijn kindertijd maar ook in mijn latere leven. Worst-case-scenario’s, piekeren, angst, stress… zaken die me allemaal bekend voor me waren en mij vaak een onrustig gevoel hebben gegeven.

Een paar jaar geleden kruisten een opleiding tot lichaamsgericht therapeute & ACT-therapeute mijn pad. Het gaf me een andere kijk op mijn angst, de signalen van mijn lichaam en op wie ik ben. Dat was de start… De start van een boeiende reis waarin ik steeds beter mezelf en mijn lichaam begon te begrijpen. Het leerde me verder kijken dan mijn angst, het leerde mij dat mijn angst en piekergedachten er mogen zijn en dat ik dat niet ben, het leerde me dat ik een verleden heb maar dit niet ben, maar bovenal leerde het mij dat ik er mag zijn. En naarmate dat mijn angst, gedachten en emoties er mogen zijn, neemt mijn angst en onrust ook af. En ik ben nog steeds op reis, leer nog elke dag nieuwe dingen bij over mezelf. Zet soms een stapje vooruit en dan weer terug. En dat is allemaal oké, dit is een reis voor de rest van mijn leven.

Graag zou ik je ook deze handvatten willen aanreiken in therapie, zodat ook jij dit mag ervaren. Dat je mag ervaren dat je zoveel meer bent dan je angst, je piekergedachten, je verleden,… dat jij jij mag zijn! En ik kan je zeggen… het is vaak een onverharde en hobbelige weg, maar ik verzeker je, het is echt de moeite waard!

 

Therapeut
Therapeut

Wat is mijn missie?

Mijn missie is lichtheid brengen in ieders leven. Dat iedereen die de (virtuele) deur binnenstapt en weer buitenstapt een stukje lichter wordt doorheen het traject. ⁠

Dat we samen leren zien en voelen hoe bepaalde dingen ons belemmeren, het leven zwaarder maken. Samen gaan we voor het uitbouwen van een waardevol leven, een leven waarin er nog steeds ruimte is voor piekergedachten, emoties, angst,…, maar ook een leven waarin deze geen controle meer hebben over je en waarin je terug dichter bij jezelf komt.⁠

Mijn opleidingen

− Erkend E.E.N.® Therapeut (4-jarige opleiding tot Eclectisch, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, 2018 – 2021)

− 4-jarig postgraduaat contextuele gedragstherapie i.o

− Basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy, Allegre, 2019

− Verdiepingsopleiding Acceptance and Commitment Therapy, Allegre, 2019

− 2-Jarige opleiding tot Return-to-work coördinator (erkende opleiding RIZIV), 2017 – 2018

− Mindfulness cursus, 2017

− Bacheloropleiding Ergotherapie, 2006-2009

Naast mijn langdurige opleidingen blijf ik mezelf verdiepen via bijscholingen, literatuurstudie & supervisie.

Ik ben aangesloten bij onderstaande beroepsvereniging:

Therapeut

Anke Hendrix

Stramproyerweg 70

3950 Bocholt

Tel: 0473 39 44 60

Mail: info@ankehendrix.be 

Contactformulier

2023 © All rights reserved