Je levenstempo vertragen

Therapie Bocholt ademhaling stressniveau gedachten

Klinkt logisch… je levenstempo vertragen. Of niet?

Ben je je bewust van je dagdagelijkse routinematige gedrag? We staan op, we ontbijten en terwijl we onze tanden poetsen doen we 10 dingen tegelijk waardoor we vaak ook nog eens met tandpasta knoeien (van efficiëntie gesproken!). We verlaten gehaast het huis en gaan naar het werk. Doorheen de dag zijn we bezig met het werk en 50.000 andere dingen in ons hoofd (wat gaan we vanavond eten? Wat zou die collega van mijn kapsel vinden? Wanneer was weer die afspraak bij de tandarts?). Daarna komen we uitgeblust thuis en begint de 2de shift van de dag. Eten maken, opruimen, huishouden… Uitgeput plof je om 21u neer op de zetel en dan zou je eigenlijk ook nog moeten gaan sporten om toch zeker te voldoen aan de Facebook/Instagram-norm. Om 23u kruip je veel te laat in bed, maar hè, anders heb je toch helemaal geen tijd gehad voor jezelf! Om 6u gaat de wekker weer af en begin je weer van voor af aan. Gelukkig heb je 3 weken vakantie op een jaar om te onthaasten. Of hoor ik je nu stiekem denken dat je deze rush dan ook doorzet?

Ben je je bewust van dit gedrag?

  • Zo nee, leef je vaak in je gedachten? Ben je vaak bezig met het verleden of de toekomst? Gaan er vaak momenten op een dag voorbij zonder dat je dit beseft?
  • Zo ja, als je dit de komende jaren zo verderzet, draagt dit dan bij aan wie je wil zijn en welke doelen je nastreeft in het leven? Ja? Prima! Nee… wil je bewust gaan leven en gaan kijken naar wat je echt belangrijk vindt en je aandacht volledig verdient?

Berichtnavigatie

Op welke manieren kan ik jou helpen?

Therapeutische begeleiding

  > Ervaar jij veel stress? Voel je je niet goed in je vel?

  > Heb je last van angsten? Of pieker je veel?

  > Loop je tegen dingen aan het dagelijks leven?

 Dan kan je bij mij terecht voor therapeutische begeleiding!

Ondersteunende producten

> Bachbloesemremedies

> Masterclasses

> Bundels om zelf aan de slag te gaan rond bepaalde thema’s.

Wil je zelf aan de slag met jouw proces?

Dit lees je misschien ook graag…
Window of Tolerance

Window of Tolerance

Window of Tolerance Gedurende de dag functioneren we met een bepaald stressniveau. De momenten dat we gedurende de dag...

Therapeut

Wie ben ik?

Mijn naam is Anke Hendrix en graag wil ik je iets over mezelf vertellen. Als ik de verhalen mag geloven was ik een energiek en ondeugend kind. Meermaals zat ik met mijn handen in de aarde van de bloempotten te wroeten. En hoewel ik telkens kreeg te horen dat dat niet mocht, bleef ik volhouden. Een eigen willetje zoals ze dat noemen. Maar naarmate het ouder worden, merkte ik dat dit eigen willetje – laten we zeggen doorzettingsvermogen – met momenten werd ingeruild voor angst. Buikpijn, een zenuwachtig gevoel… vaak heb ik dit ervaren in mijn kindertijd maar ook in mijn latere leven. Worst-case-scenario’s, piekeren, angst, stress… zaken die me allemaal bekend voor me waren en mij vaak een onrustig gevoel hebben gegeven.

Een paar jaar geleden kruisten een opleiding tot lichaamsgericht therapeute & ACT-therapeute mijn pad. Het gaf me een andere kijk op mijn angst, de signalen van mijn lichaam en op wie ik ben. Dat was de start… De start van een boeiende reis waarin ik steeds beter mezelf en mijn lichaam begon te begrijpen..

Anke Hendrix

Stramproyerweg 70

3950 Bocholt

Tel: 0473 39 44 60

Mail: info@ankehendrix.be 

Contactformulier

2023 © All rights reserved