Onze ademhaling

Ademhaling

Onze ademhaling is een krachtig hulpmiddel dat we steeds bij ons hebben. Het kan een anker voor ons zijn.

Hoe kan je dit concreet toepassen?

  • Wanneer je je angstig, onrustig, opgejaagd voelt,… kan je één keer langzaam en diep uitademen en ook weer langzaam uitademen. Wanneer je inademt kan je je inbeelden dat je aan iets lekkers ruikt zoals een bloem, hierdoor gaat je ademhaling laag zitten in plaats van hoog. En wanneer je uitademt kan je net doet alsof je een paardenbloem uitblaast. Hierdoor kan je het uitademen makkelijker verlengen.
  • Tijdens dit in & uitademen probeer je ruimte te maken voor je angst, je gevoelens, je onrust,… Deze ademhaling heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel en brengt je terug in het hier & nu.

Probeer als het kan doorheen de dag regelmatig ruimte te maken voor een bewuste ademhaling. Elke bewuste ademhaling, geeft je net iets meer rust!

Veel succes!

Op welke manieren kan ik jou helpen?

Therapeutische begeleiding

  > Ervaar jij veel stress? Voel je je niet goed in je vel?

  > Heb je last van angsten? Of pieker je veel?

  > Loop je tegen dingen aan het dagelijks leven?

 Dan kan je bij mij terecht voor therapeutische begeleiding!

Ondersteunende producten

> Bachbloesemremedies

> Masterclasses

> Bundels om zelf aan de slag te gaan rond bepaalde thema’s.

Wil je zelf aan de slag met jouw proces?

Dit lees je misschien ook graag…
Window of Tolerance

Window of Tolerance

Window of Tolerance Gedurende de dag functioneren we met een bepaald stressniveau. De momenten dat we gedurende de dag...

Therapeut

Wie ben ik?

Mijn naam is Anke Hendrix en graag wil ik je iets over mezelf vertellen. Als ik de verhalen mag geloven was ik een energiek en ondeugend kind. Meermaals zat ik met mijn handen in de aarde van de bloempotten te wroeten. En hoewel ik telkens kreeg te horen dat dat niet mocht, bleef ik volhouden. Een eigen willetje zoals ze dat noemen. Maar naarmate het ouder worden, merkte ik dat dit eigen willetje – laten we zeggen doorzettingsvermogen – met momenten werd ingeruild voor angst. Buikpijn, een zenuwachtig gevoel… vaak heb ik dit ervaren in mijn kindertijd maar ook in mijn latere leven. Worst-case-scenario’s, piekeren, angst, stress… zaken die me allemaal bekend voor me waren en mij vaak een onrustig gevoel hebben gegeven.

Een paar jaar geleden kruisten een opleiding tot lichaamsgericht therapeute & ACT-therapeute mijn pad. Het gaf me een andere kijk op mijn angst, de signalen van mijn lichaam en op wie ik ben. Dat was de start… De start van een boeiende reis waarin ik steeds beter mezelf en mijn lichaam begon te begrijpen..

Anke Hendrix

Stramproyerweg 70

3950 Bocholt

Tel: 0473 39 44 60

Mail: info@ankehendrix.be 

Contactformulier

2023 © All rights reserved